auto.stophier.nl alles over auto's

Voor kopers die rond de 100.000 euro willen uitgeven aan een auto, is de keuze heel ruim. De Mercedes-Benz S-Klasse, de BMW 7-serie, de VW Phaeton en de X-type van Jaguar krijgen gezelschap van de nieuwe Audi A8.

Goed gezelschap
De meest bedreigde in dit gezelschap is zonder twijfel de BMW, want Audi zet in op sportiviteit. Waarmee trekt Audi ten strijde? Een aluminium carrosserie, V8-motoren, vierwielaandrijving en niet te vergeten luchtvering.

Gek genoeg moet de A8 het niet hebben van zijn imponerende uitstraling. Oké, hij is lekker stevig, maar op een of andere manier hebben de designers de lijnen compact en strak gehouden. Je herkent ‘m in een oogopslag als een Audi: een massieve onderste helft en de wat lage ‘koepel’ erbovenop, een beetje zoals de TT.

Aluminium carrosserie
Aan interieurruimte geen gebrek. En net als de buitenzijde is het interieur stijlvol opgezet. Fraai hout, leer en aluminium zetten de toon. Overigens is de tweekleurige versie van het interieur veruit het mooist, anders wordt het een saai, lichtgrijs geheel. Opvallend is de grote draaiknop bij de pook. Daarmee bedien je een groot aantal functies zoals de navigatie, het audiosysteem en de luchtvering.

De reeks technische voorzieningen is bijna belachelijk groot. Een compleet aluminium (en dus lichte) carrosserie en onderstel vormen de kern. Ook de befaamde quattro-aandrijving is aan boord. En onder de motorkap ligt een potente V8 (3,7 of 4,2 liter), verbonden aan een automatische zesbak die naar keuze met de hand te bedienen is.

Sportieve limo
De instelbare luchtvering biedt steeds keuze tussen sportief sturen of comfortabel cruisen. Ook een leuke: er is een aparte startknop (optie) die de vingerafdruk herkent en meteen zaken als spiegels, stuur en stoel instelt naar de geprogrammeerde voorkeur. Iets minder geavanceerd, maar wel standaard en praktisch, is de extra lamp in de koplampen, die opzij schijnt bij het maken van een bocht.

Hoe rijdt al die techniek? De belofte een sportieve limo te leveren, maakt de Duitse fabrikant meer dan waar. De achtcilinder sleurt de Audi probleemloos en juichend voorwaarts, waarbij ondanks plankgas de auto tijdens het schakelen geen moment inhoudt. Eenmaal op snelheid is de auto schitterend stil en kun je hem met duim en wijsvinger over de snelweg laveren. Snel rijden is geen kunst, maar wel een levensgroot genoegen.

Technische specificaties
 
Motortype: 4,2-liter V8
Vermogen: 335 pk
Max. koppel: 430 Nm bij 3500 t.p.m.
Acceleratie: 6,3 sec. 0-100 km/uur
Topsnelheid: 250 km/uur (begrensd)
Prijs: 99.900 euro


Welkom op auto.stophier.nl

wij bieden u de laatste nieuwtjes, alle links naar de beste auto sites en nog veel meer.

 

 

Auto en fiscus Auto lease Banden Bedrijfsvoertuigen BPM Brandstof Car audio Clubs Dealers Evenementen links Merken Modellen

Nieuws Ocassions Oldtimers Onderdelen Schaalmodellen Statistieken Tuning Woordenboek af leesgigant

 

4x4, audi, auto lease, banden, bedrijfsvoertuigen, bestelauto's, brandstof, caraudio, citroen, clubs, auto, auto's, dealers, evenementen, ferrari, hummer, hyundai, magazines, mazda, merken, modellen, schaalmodellen, modelauto's, nieuws, occasions, oldtimers, onderdelen, bestellen, opel, kadett, schaalmodellen, skoda, tuning, design, mercedes, ford, lease, autohuur, nieuwste modellen, auto, wagen, car, onderdelen zoeken, onderdelen online bestellen, autorai, hatchback, sportvelgen, uitlaten, koplampen, bumpers, tijdschriften, plaatjes, wallpaper, modelcars, miniaturen