auto.stophier.nl alles over auto's

BOVAG en RAI Vereniging zijn verbijsterd door het idee van staatssecretaris Wijn van Financiën om BPM en een hogere motorrijtuigenbelasting op bestelauto’s te gaan heffen door het grijze kenteken voor deze auto’s af te schaffen.

Met het geld dat dit gaat opleveren wil de bewindsman de vennootschapsbelasting verlagen. Directeur Peter Janssen namens BOVAG en RAI Vereniging: “Dit voorstel is onacceptabel. De oude melkkoe die auto heet, is weer eens van stal gehaald, de BPM is een belasting op het bezit van auto’s. Sinds jaar en dag wordt er door ons gepleit voor afschaffing en de BPM om te zetten in een per kilometer te betalen bedrag. Terwijl minister Peijs en zelfs de Europese Commissie nadenken over het afschaffen van vaste belastingen op autobezit, grijpt Wijn naar een verhoging van de vaste belastingen op auto’s, waardoor hij de structurele (en toe te juichen) verlaging van de vennootschapsbelasting tracht te financieren met een, het kan niet anders, tijdelijke bron.”

Het voorstel voor de financiering van de verlaging van de vennootschapsbelasting is volgens BOVAG en RAI ook nog eens oneerlijk omdat het benodigde geld nu moet worden opgebracht door maar een klein deel van het bedrijfsleven dat voor het werk deze bestelauto’s nodig heeft. Een groot deel van het midden- en kleinbedrijf, dat van deze auto’s afhankelijk is, zal zelfs niet profiteren van de verlaging van de vennootschapsbelasting omdat ze die toch al niet betalen.


Welkom op auto.stophier.nl

wij bieden u de laatste nieuwtjes, alle links naar de beste auto sites en nog veel meer.

 

 

Auto en fiscus Auto lease Banden Bedrijfsvoertuigen BPM Brandstof Car audio Clubs Dealers Evenementen links Merken Modellen

Nieuws Ocassions Oldtimers Onderdelen Schaalmodellen Statistieken Tuning Woordenboek af leesgigant

 

4x4, audi, auto lease, banden, bedrijfsvoertuigen, bestelauto's, brandstof, caraudio, citroen, clubs, auto, auto's, dealers, evenementen, ferrari, hummer, hyundai, magazines, mazda, merken, modellen, schaalmodellen, modelauto's, nieuws, occasions, oldtimers, onderdelen, bestellen, opel, kadett, schaalmodellen, skoda, tuning, design, mercedes, ford, lease, autohuur, nieuwste modellen, auto, wagen, car, onderdelen zoeken, onderdelen online bestellen, autorai, hatchback, sportvelgen, uitlaten, koplampen, bumpers, tijdschriften, plaatjes, wallpaper, modelcars, miniaturen