auto.stophier.nl alles over auto's

CitroŽn breidt de modelreeks van de C2 uit met een sportieve versie, de CitroŽn C2 VTS. Deze uitbreiding is niet alleen een temperamentvolle uitbreiding van het C2 gamma, maar ook een logisch vervolg op het succes van de CitroŽn Saxo VTS.

De nieuwe 1.6i 16v motor levert een vermogen van 90 kW/125 pk bij 6.500 tpm en een maximaal koppel van 143 Nm bij 3.750 tpm. Deze motor verschaft de sportieve CitroŽn C2 VTS prestaties en rijplezier op hoog niveau. De CitroŽn C2 VTS biedt grote souplesse over een breed toerenbereik. Het toerental is begrensd op 7.200 tpm.

De motor wordt gekoppeld aan een handgeschakelde vijfbak. Door de kortere overbrengingsverhoudingen van de bak kunnen de kracht en het vermogen optimaal worden benut, geheel in lijn met het sportieve karakter van de CitroŽn C2 VTS. Zo vergt de acceleratie van 80 tot 120 km/h slechts 8,3 sec in de vierde en 11,3 sec in de vijfde versnelling.

Ter verbetering van de rijprestaties en het weggedrag is het onderstel van de VTS-versie op specifieke punten aangepast. Met het oog op zijn sportieve karakter zijn vering en schokdemping straffer dan bij de VTR.

De CitroŽn C2 VTS is vanaf september 2004 bij de Nederlandse CitroŽn-dealers verkrijgbaar. Op dit moment hebben wij nog geen definitieve prijs, maar wij verwachten dat deze rond de Ä 18.000,- (incl. BPM en BTW) komt te liggen.
 


Welkom op auto.stophier.nl

wij bieden u de laatste nieuwtjes, alle links naar de beste auto sites en nog veel meer.

 

 

Auto en fiscus Auto lease Banden Bedrijfsvoertuigen BPM Brandstof Car audio Clubs Dealers Evenementen links Merken Modellen

Nieuws Ocassions Oldtimers Onderdelen Schaalmodellen Statistieken Tuning Woordenboek af leesgigant

 

4x4, audi, auto lease, banden, bedrijfsvoertuigen, bestelauto's, brandstof, caraudio, citroen, clubs, auto, auto's, dealers, evenementen, ferrari, hummer, hyundai, magazines, mazda, merken, modellen, schaalmodellen, modelauto's, nieuws, occasions, oldtimers, onderdelen, bestellen, opel, kadett, schaalmodellen, skoda, tuning, design, mercedes, ford, lease, autohuur, nieuwste modellen, auto, wagen, car, onderdelen zoeken, onderdelen online bestellen, autorai, hatchback, sportvelgen, uitlaten, koplampen, bumpers, tijdschriften, plaatjes, wallpaper, modelcars, miniaturen