auto.stophier.nl alles over auto's

In september, nog geen zes maanden na de introductie van de 407 Berline, komt de Peugeot 407 SW het aanbod van Peugeot in het M2-segment versterken. De 407 SW is een auto die past bij een breed publiek, dankzij het heldere interieur, en de van de 407 Berline bekende eigenschappen als functionaliteit, ruimte, dynamiek, veiligheid en geraffineerde styling.

De 407 SW biedt uiteenlopende gebruiksmogelijkheden, bijvoorbeeld als representatieve zakenauto en als vrijetijdsauto om er op uit te trekken, in combinatie met enorm veel rijplezier onder alle omstandigheden.

De 407 SW staat op hetzelfde platform als de 407 Berline. De wielbasis is gelijk, maar de 407 SW is wel bijna 9 centimeter langer en 4 centimeter hoger dan de Berline. De 407 SW borduurt voort op de nieuwe vormgeving die inmiddels kenmerkend is voor Peugeot.

Meest in het oog springend is de omgekeerde achterstijl die de vloeiende lijn, die begint ter hoogte van de voorruit, onderbreekt. Ook het glazen dak en de aluminium dakdragers zijn opvallende kenmerken. De achterlichten lopen door naar de flanken en geven zo het zijaanzicht een originele aanblik. De achterruit kan trouwens separaat van de achterklep geopend worden; handig indien er strak geparkeerd is.

Het grote, glazen dak met een dikte van 6 mm is extra getint, zodat de meeste stralingswarmte wordt geweerd. Door een oppervlak van 1,6 m2 laat het wel veel licht door. Het dak kan van binnen geheel of gedeeltelijk aan het zicht worden onttrokken door een elektrisch bedienbaar rolgordijn.

Net als bij de Berline, biedt de 407 SW keuze uit negen motor-versnellingsbakcombinaties: vier benzinemotoren, variŽrend van 1,8 tot 3,0 liter, en twee HDi-diesels, 1,6 of 2,0 liter, beide met roetfilter. Daarnaast is er de keuze tussen een handgeschakelde vijf- en zesversnellingsbak of een viertraps automaat. De V6 wordt gekoppeld aan een nieuwe zestraps automaat.

De prijzen van de 407 SW starten bij EUR 26.100,- voor de XR met de 1.8 benzinemotor. De levering start in september 2004. Voor 2005 verwachten wij dat de SW iets meer dan 50 procent van de 407 verkopen zal realiseren. Van de SW zal rond de 60 procent met een dieselmotor zijn uitgerust.
 


Welkom op auto.stophier.nl

wij bieden u de laatste nieuwtjes, alle links naar de beste auto sites en nog veel meer.

 

 

Auto en fiscus Auto lease Banden Bedrijfsvoertuigen BPM Brandstof Car audio Clubs Dealers Evenementen links Merken Modellen

Nieuws Ocassions Oldtimers Onderdelen Schaalmodellen Statistieken Tuning Woordenboek af leesgigant

 

4x4, audi, auto lease, banden, bedrijfsvoertuigen, bestelauto's, brandstof, caraudio, citroen, clubs, auto, auto's, dealers, evenementen, ferrari, hummer, hyundai, magazines, mazda, merken, modellen, schaalmodellen, modelauto's, nieuws, occasions, oldtimers, onderdelen, bestellen, opel, kadett, schaalmodellen, skoda, tuning, design, mercedes, ford, lease, autohuur, nieuwste modellen, auto, wagen, car, onderdelen zoeken, onderdelen online bestellen, autorai, hatchback, sportvelgen, uitlaten, koplampen, bumpers, tijdschriften, plaatjes, wallpaper, modelcars, miniaturen